مهاجرت تحصیلی به ترکیه یکی از آن فرصتهای ناب اقامتی است که به دلیل فاصله جغرافیایی کم جذابیت زیادی برای دانشجویان ایرانی دارد. مزیت این شیوه مهاجرت کسب اقامت دائم ترکیه و هزینههای بسیار پایین تحصیلی است که نصیب مشتاقان کسب مدارک دانشگاهی خواهد شد. یکی از مهم ترین دغدغههای دانشجویان ایرانی هزینه های هنگفت تحصیل در کشورهایی مانند کانادا، آمریکا، استرالیا و… است که دانشگاههای مطرح جهانی را در خود جای دادهاند. با نرخ تورمی ارز در ایران این روزها تحصیل با شرایط آسانتر و هزینههای پایین در دانشگاههایی که با فاصله کم نسبت به ایران واقع شدهاند، طرفداران زیادی پیدا کرده است.
یکی از مناسبترین کشورها برای تحصیل، ترکیه است که از لحاظ فرهنگی و شرایط اقلیمی به ایران شباهت بیشتری دارد. تحصیل در دانشگاه های ترکیه در مقایسه با کشورهای اروپایی برای ایرانیها ارزانتر تمام میشود و شرایط اخذ ویزا هم مساعدتر است.
چگونه برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه اقدام کنیم؟
اگر شما هم تمایل دارید در کشور ترکیه تحصیل کنید و علاوه بر بهرهمند شدن از مزایای تحصیل ترکیه، در کشوری نزدیک به ایران ادامه تحصیل دهید، باید از یک کالج یا دانشگاه پذیرش داشته باشید. خوشبختانه ایرانیان امکان تحصیل در تمام مقاطع تحصیلی کشور ترکیه را دارند.
مهاجرت به ترکیه با مدرک دیپلم
درمورد مهاجرت تحصیلی به ترکیه بیشترین تقاضای ایرانیان به رشتههای گروه پزشکی مربوط میشود. شاید دلیلش هم به هزینههای کم تحصیل در کشور ترکیه برگردد. برای اینکه در دانشگاههای ترکیه شروع به تحصیل کنید تنها مدرک دیپلم 12ساله نیاز دارید. البته در سیستم گزینش ترکیه برای پذیرش در مقطع لیسانس اول مدرک دیپلم و در مرحله بعد شرکت در یک آزمون اختصاصی مورد نیاز است.
مزایای تحصیل در ترکیه
تحصیل در ترکیه علاوه بر فاصله جغرافیایی کم و هزینه های تحصیلی و زندگی کمتر در مقایسه با کشورهای مهاجرپذیر، مزایای دیگری هم دارد. با ورود به این دانشگاه ها میتوانید در محیطهای آموزشی در سطح استاندارد های اروپا تحصیل کنید، ضمنا امکان پیدا کردن کار ضمن تحصیل، امکان دریافت بورسیه، تحصیل در رشتههای متنوع ، نداشتن شرط سنی و گپ تحصیلی و استقبال زیاد دانشجویان بینالمللی از مزایای تحصیل در دانشگاههای ترکیه است که مقصد مناسبی برای سرمایهگذاری تحصیلی فراهم می کند.
نکته قابلتوجه این است که مدارک دانشگاهی ترکیه در همه کشورهای دنیا اعتبار دارد و برای ادامه تحصیل در هر کشوری در دنیا قابل ارائه خواهد بود. یکی از مزایای مهم دیگر این است که تقویم آموزشی تحصیلی در ترکیه شباهت زیادی با ایران دارد و از نیمههای سپتامبر ( شهریور ماه) بازگشایی میشود. در برخی مناطق پرجمعیت، سیستم آموزشی مدارس در دو شیفت صبح و عصر انجام می شود. مدت زمان آموزش مدارس در هفته، 5 روز بوده و در فاصله دوشنبه تا جمعه انجام می شود و به طورکلی دانش آموزان حدود 35 تا 40 ساعت کاری در هفته آموزش می بینند. خوشبختانه در فاصله زمانی بین فوریه و ژانویه دو هفته تعطیلات زمستانی تعیینشده که فرصت خوبی برای دیدار با خانواده در میان یک دوره آموزشی بلند مدت است.
درحالیکه در مدارس و دانشگاه های ایران فعالیت آموزشی بین شنبه تا پنجشنبه در جریان است. دانشگاه ترکیه همانند ایران سال تحصیلی آکادمیک را در دو ترم اعمال می کند.
برای دریافت برنامه سرمایه گذاری در انگلستان کلیک کنید
هزینههای زندگی و تحصیل در ترکیه
مسلماً برای همه ایرانیان راغب به ادامه تحصیل در ترکیه مسئله مهمی است که هزینههای این کشور در مقایسه با خیلی کشورها پایین و بهصرفه است. در شرایط اقتصادی موجود خیلی از جوانان به دلیل بالا رفتن نرخ ارز از تحصیل در کشورهای خارجی منصرف میشوند اما با شرایطی که ترکیه فراهم کرده دشواری پرداخت برای خانوادهها تسهیل شده است.
بهعنوان نمونه در آنکارا هزینههای خوابگاه دانشجویی مقرون بهصرفهتر است و یک وعده غذای رایگان برای دانشجویان در نظر گرفته میشود. این گزینه بهتنهایی تاثیر چشمگیری در کاهش هزینههای ماهانه دانشجویان دارد. نکته جالبتوجه این است که هزینهی تحصیل در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه نسبت به سایر کشورها کمتر است.
زبان آموزش در دانشگاههای ترکیه
در مورد سیستم آموزشی ترکیه باید بگوییم که دانشگاههای آن تحت نظارت سازمان آموزش عالی ترکیه قرار داشته و برنامه های تحصیلی به طور مداوم مورد بررسی قرار می گیرد. زبان آموزش در دانشگاههای ترکیه اغلب زبان ترکی است اما در این میان دانشگاههایی با تدریس به زبان آلمانی و فرانسه هم وجود دارند. در این دانشگاهها سال اول به آموزش آن زبان خاص به دانشجویان مبتدی اختصاص پیدا می کند. اگر مهاجرت تحصیلی به ترکیه را در نظر داشته باشید، دانشگاههای مختلف در این کشور تسهیلات گوناگون دیگری به شما اختصاص خواهند داد.