...
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مهاجرت تحصیلی

بهتر است برای شروع بفهمیم معنی مهاجرت تحصیلی چیست. مهاجرت تحصیلی یعنی مهاجرت به یک کشور دیگر به منظور تحصیل در آن کشور. تقریبا در هیچ کشوری در دنیا صفت تحصیل در آن کشور منتج به گرفتن اقامت دائم آن کشور نمی‌شود بلکه مهاجرت ‌تحصیلی راهی است که فرد بتواند با سپری کردن دوره تحصیلی خود  در کشور مقصد اقامت موقت خود را به سایر روش های اخذ اقامت دائم تبدیل نماید.

همه چیز درباره مهاجرت تحصیلی

حال در این مقاله می ‌خواهیم مزایای مهاجرت تحصیلی، چالش های پیش روی متقاضیان مهاجرت تحصیلی، کشورهایی که در آن مهاجرت تحصیلی ساده تر صورت می پذیرد و بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی را بررسی نماییم.

مزایای مهاجرت تحصیلی

فارغ از تحصیل علم و دانش و افزایش سطح آگاهی افراد در ورود به مراکز آموزشی و یادگیری چیزهای جدید تحصیل در یک دانشگاه خارجی می‌تواند مزایای دیگری را نیز برای یک فرد به ارمغان آورد. مزایایی که باعث شده است این روش متداول ترین روش مهاجرت به خارج از کشور باشد.

هزینه کمتر در مقابل سایر روش ها

متقاضیانی که برای تحصیل در خارج از کشور از یکی از دانشگاههای خارجی پذیرش می گیرند فقط الزام به پرداخت بخشی از هزینه های دانشگاه ( آن هم در صورتیکه دانشگاه مقصد رایگان نباشد) هستند. این یعنی در پر هزینه ترین حالت مهاجرت از طریق ویزای تحصیلی ملزم به پرداخت ۲ تا ۳ هزار دلار به صورت پیش پرداخت ب دانشگاه مقصد هستند.

هزینه کمتر در مقابل سایر روش ها

البته در بسیاری از کشورهای جهان این هزینه بسیار کمتر و در پاره‌ای از اوقات کاملاً رایگان می باشد. بنابراین با مقایسه مخارج ورود به یک کشور خارجی از طریق تحصیلی و طرق دیگر نظیر سرمایه گذاری کارآفرینی قطعا رشته تحصیلی بسیار مقرون به صرفه تر می باشد.

مدت زمان کوتاه 

شاید طولانی ترین پروسه های اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی ( آن هم فقط در مقطع دکترا و یا اخذ بورسیه در مقطع فوق لیسانس) تا یک سال به طول بیانجامد. به طور میانگین بازه زمانی انتظار برای مهاجرت تحصیلی در یک کشور بین ۶ تا ۸ ماه تخمین زده می شود که این مدت زمان در برخی کشورها به دو تا سه ماه تقلیل پیدا می کند. بنابراین روش مهاجرت تحصیلی در قیاس با سایر روش های مهاجرتی به خصوص در قیاس با روش های اقامت کاری و نیروی متخصص که ممکن است تا چند سال به طول بیانجامد بسیار سریعتر مدت است.

افزایش شانس اقامت

دشواری های یافتن شغل در کشور های خارجی برای یک ایرانی از یک سو و رقابت بسیار زیاد برای اخذ اقامت کشورهای با کیفیت در جهان باعث شده است تا روش تحصیلی به عنوان راه حلی برای افزایش شانس یافتن شغل در کشور مقصد باشد. دانشجویان بین المللی با اخذ مدرک تحصیلی در یکی از دانشگاهای کشور مقصد شانس خود برای یافتن شغل در این کشورها به میزان چشمگیری افزایش می دهند. علاوه بر آن، کشورهای نظیره استرالیا و کانادا شرایط ویژه‌ای را برای فارغ التحصیلان دانشگاه های این کشور برای اخذ اقامت و تبدیل ویزای تحصیلی به اقامت دائم در این کشورها به وجود آورده اند

چالش های مهاجرت تحصیلی چه هستند؟

مشکلات مهاجرت تحصیلی نیز مانند سایر مشکلات انواع دیگر مهاجرت برای هر فرد با شرایط گوناگون ممکن است متفاوت باشد. در ادامه سعی داریم متداول ترین چالشهایی که دانشجویان بین المللی برای مهاجرت تحصیلی پیش روی خود دارند را بررسی نماییم.

مشکل گپ تحصیلی

بسیاری از دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند با مشکل فاصله بین مقاطع تحصیلی یا به اصطلاح گپ تحصیلی مواجه هستند. در همین جا باید قویا ذکر کنیم که هیچ دانشگاهی و هیچ سفارتی عبارتی به اسم محدودیت سنی برای دانشجوی بین المللی قائل نیست.

مشکل گپ تحصیلی

برای اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی در یک کشور خاص می بایست دانشگاه و یا آفیسر ویزا را قانع نمایید که تحصیل شما در آن کشور توجیه منطقی دارد. بنابر این یک دانشجوی مثلاً ۴۰ ساله برای تحصیل در فوق لیسانس بدون شانس نیست! محدودیتی که ممکن است برای دانشجویان برای تحصیل در خارج از کشور مرتبط با سن ایشان ایجاد شود فقط ممکن است باعث سخت‌تر شدن توجیه پرونده تحصیلی فرد متقاضی شود.

مشکل مالی

یکی از متداولترین چالش‌های متقاضیانی که هست مهاجرت تحصیلی به خارج از کشور را دارند به خصوص در شرایط فعلی ایران بحث تامین هزینه های مالی برای تحصیل در سایر کشورهاست. البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که انتخاب هایی در میان گزینه های پیش روی یک دانشجوی بین المللی وجود خواهند داشت که دانشجو بتواند با هزینه کم و ناچیز برای ادامه تحصیل در آن‌ها اقدام نماید. علاوه بر آن بسیاری از دانشجویان می ‌توانند روی درآمدی که حاصل از کار دانشجویی و پارت تایم آنها در زمان تحصیل است، حساب نمایند.

مشکل مدرک زبان

نمی توانید انتظار داشته باشید تا در یکی از بهترین کشورهای جهان مشغول به تحصیل باشید ولی پیش از آن تلاشی برای اخذ مدرک زبان نداشته باشید. بسیار محدودند کشورهایی که به دانشجوی بین المللی اجازه می دهند تا بدون مدرک زبان برای یک رشته دانشگاهی اقدام نمایند و پس از ورود به این کشور زبان این کشور را تحصیل نمایند.

البته کشورهایی که از لحاظ کیفی نسبت به سایر کشورهای جهان از رتبه پایین تری برخوردار هستند برای جذب دانشجویان بین المللی این شرایط را برای ایشان ایجاد می نماید تا پس از ورود به این کشورها و پس از طی دوره زبان وارد دانشگاه های این کشور گردند کشورهایی نظیر روسیه، ترکیه، قبرس و بسیاری دیگر از کشورهای آسیایی.ولی اگر انتظار ورود به دانشگاه‌های با کیفیت جهان را دارید گرفتن مدرک زبان یکی از الزامات اولیه است.

بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی

برای انتخاب بهترین کشور از نگاه دانشجویان بین المللی برای مهاجرت تحصیلی  می بایست فاکتور های زیادی را مورد بررسی قرار دهیم.البته بسیاری از مراکز تحقیقاتی جهان رده بندی های مختلفی را به صورت سالانه از بهترین مقاصد برای مهاجرت تحصیلی منتشر می نماید. ولیکن در ادامه سعی بر این داشته ایم که بهترین مقاصد برای مهاجرت تحصیلی برای یک فرد ایرانی را معرفی نماید.

کانادا و استرالیا؛مستقیم به سمت اقامت!

کشور کانادا نه تنها برای دانشجویان ایرانی بلکه برای بسیاری از دانشجویان کشورهای مختلف جهان به عنوان محبوب‌ترین مقصد تحصیلی محسوب می گردد. عوامل زیادی را برای انتخاب این کشور توسط جمعیت زیادی از متقاضیان مهاجرت تحصیلی را می توان به عنوان دلایل مشترک بین دانشجویان بین المللی برشمرد.

ارائه دروس به زبان انگلیسی، داشتن فرصت کار دانشجویی و احتمال بالای آن، مجوز کار پس از دوره تحصیلی برای مدت دو سال یا بیشتر، امنیت کشور و به خصوص فرصت های بسیار زیاد برای مهاجرت بین المللی برای رشد و پیشرفت  دلایلی است که این کشور را به محبوب ترین مقصد برای مهاجرت در میان ایرانیان تبدیل کرده است.

کانادا و استرالیا؛مستقیم به سمت اقامت!

گفتنی است کشور استرالیا نیز به دلایل مشابه به عنوان مقصد محبوب برای دانشجویان ایرانی به حساب می آید و به دلیل اشتراک زیاد در خصوصیات تحصیل در این کشور این دو کشور همواره می‌تواند به عنوان انتخاب‌های جایگزین برای یکدیگر عمل کنند.به متقاضیان تحصیل در کانادا و استرالیا توصیه می کنیم مقالاتی با همین عنوان را در وب سایت آریاناپارس مطالعه نمایند.

آلمان؛هنوز تقریبا همه چیز رایگان است!

کشور آلمان هنوز جزو کشورهایی است که اعتقاد دارند آموزش باید به صورت رایگان در همه مقاطع صورت  پذیرد نه تنها برای آلمانی‌ها بلکه برای دانشجویان بین المللی. ناگفته نماند که هزینه های تحصیل در آلمان به صورت کامل رایگان نیست بلکه هزینه ها به حدی کم است که عملاً هزینه تحصیل به صورت رایگان می شود.

اگر چالش دانستن زبان آلمانی را لحاظ نکنیم آلمان تقریباً کشوری است که یک دانشجو پس از تحصیل می تواند مطمئن باشد که به راحتی می‌تواند در آن کاری مناسب و مرتبط با رشته تحصیلی خود بیابد. همچنین روند تبدیل اقامت تحصیلی به کاری و اقامت کاری به اقامت دائم در کشور آلمان روند پیچیده ای نیست.
علاقمندان به تحصیل در آلمان نیز می‌توانند مقاله ای با همین نام در وب سایت آریاناپارس را مطالعه نمایند.

ایتالیا؛خوش به حال جهان سومی ها!

شاید به نظر می‌آمد که با توجه به شرایط اقتصادی ایتالیا و عدم وجود فرصت های شغلی بسیار زیاد پس از دوره تحصیل این کشور نتواند محبوبیتی برای دانشجویان بین‌المللی داشته باشد. ولی داستان برای متقاضیان ایرانی مهاجرت تحصیلی به خارج از کشور برعکس است.

تنها دلیل این اتفاق بورسیه ای است که کشور ایتالیا برای آن دسته از دانشجویانی که توان پرداخت شهریه ها و هزینه های زندگی خود در ایتالیا را ندارند در نظر گرفته است. بورسیه استانی یا دی اس یو که باعث میشود دانشجویان نه تنها برای دانشگاه هزینه پرداخت ننماید بلکه هزینه های زندگی را نیز از سبد هزینه های یک دانشجو حذف می کند.

ایتالیا؛خوش به حال جهان سومی ها!

البته ذکر این نکته نیز قابل اهمیت است که رتبه بسیار خوب دانشگاه های این کشور در جهان مکمل شرایط کمک هزینه برای دانشجویان بین المللی شده است و همین مسئله باعث شده است تا پذیرش تحصیلی در ایتالیا و مهاجرت تحصیلی به این کشور جزو محبوب ترین روش های مهاجرتی برای دانشجویان ایرانی محسوب گردد.

آمریکا زیبای دست نیافتنی

آمریکا با داشتن بیشترین مراکز آموزشی با برترین رتبه های جهانی بیشترین میزان دانشجویی بین المللی در میان کلیه کشورهای جهان به خود اختصاص داده است. تا قبل از دوران ریاست جمهوری ترامپ این کشور جزء یکی از متداول ترین مقاصد دانشجویان ایرانی برای مهاجرت تحصیلی محسوب می‌شد ولیکن با ایجاد قانونی موسوم به تراول بن عملاً اجازه صدور ویزا برای دانشجویان بین المللی به خصوص دانشجویان ایرانی به شدت محدودتر شد و همین مسئله باعث شده است تا این کشور دیگر گزینه‌ی دست یافتنی برای بسیاری از دانشجویان ایرانی نباشد.

اسکاندیناوی سرد و بی نظیر

کشورهای اسکاندیناوی یعنی نروژ، فنلاند ،دانمارک و سوئد عملاً بهشت دانشجویان مقاطع بالاتر از کارشناسی ارشد محسوب می شود. چرا که در این کشورها تحصیل در مقاطع دکترا و فوق دکترا به عنوان شغل محسوب می شود .دانشجویان نه تنها قادر خواهند بود تا با بورسیه های تحصیلی در این کشور ها تحصیل نمایند بلکه می توانند به راحتی پس از اتمام دوره تحصیل خود از شرایط اخذ اقامت دائم این کشورها بهره مند گردند.

لازم به ذکر است که شرایط ورود به کشورهای این منطقه دشواری های خاص خود را دارد ولی دانشجویانی که مسابقه آکادمیک درخشانی در رزومه خود دارند می توانند امیدوار باشند تا در یکی از بهترین مراکز آموزشی جهان در این کشورها شانس پذیرش داشته باشند.به دانشجویان علاقه مند به بورسیه در مقاطع دکترا و بالاتر توصیه می نماییم مقالات مرتبط با بورسیه تحصیلی وب‌سایت آریاناپارس را به دقت مطالعه نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین پست ها