...
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

بورسیه تحصیلی

بورسیه تحصیلی

بورسیه تحصیلی ذهن خیلی از افراد مستعدی را مشغول کرده ‌است که برای رسیدن به مدارج تحصیلی و علمی بالاتر در تلاش هستند. دانشجویان ایرانی به ‌طور مشخص هدفشان گرفتن پذیرش از یک دانشگاه خارجی با شرایطی بهتر از دانشگاههای ایران است.

روند رو به افزایش قیمت ارز و هزینه های زیاد زندگی در خیلی از کشورها باعث شده دانشجویان تمایل پیدا کنند از راه هایی میانبر که هزینه های خیلی کمتری دارد، ادامه تحصیل بدهند. در این شیوه افراد متقاضی به جای پرداخت هزینه های سرسام آور برای ادامه تحصیل و زندگی در کشورهای خارجی، از بورس تحصیلی آن کشور بهره مند می شوند.

البته دریافت بورس تحصیلی از دانشگاه های مختلف دنیا پروسه خاصی دارد و شرایط پذیرش در هر دانشگاه با توجه به قوانین آن کشور متفاوت خواهد بود. حالا باید بدانیم بورسیه تحصیلی دقیقاً به چه معناست؟

تصور کنید شما به دلیل قابلیت‌هایی که دارید از سوی دانشگاهی در خارج از کشور پذیرفته شده‌اید. در این شرایط دانشگاه مقصد کمک ‌هزینه هایی برای ادامه تحصیل به شما اختصاص می‌دهد تا برای خرج خوابگاه، خرید کتاب و سایر امور تحصیلی در مدت دانشجویی مشکل نداشته باشید. به این مدل از ادامه تحصیل، بورس تحصیلی گفته می‌شود که در ایران به ‌اشتباه با اصطلاح  بورسیه از آن یاد می شود.

کمک هزینه های تحصیلی همان کمک های مالی است که دانشگاهها و مراکز آموزشی کشور مقصد به دانشجویان اختصاص می دهد و این کمک ها باز پرداختی برای دانشجویان به همراه نخواهد داشت. به عبارتی نه تنها دانشگاه مقصد هیچ هزینه ای از دانشجو دریافت نمی کند بلکه یک سری از هزینه های دانشجویان را ( بسته به نوع و میزان بورسیه) تقبل می کند.

بورس تحصیلی به دانشجویان و محصلانی تعلق می‌گیرد که پیش ‌از هر چیز بتوانند نظر مدیران دانشگاه مقصد را جلب کنند.

شرایط پذیرش بورس تحصیلی

این‌که به چه کسانی کمک ‌هزینه تحصیلی تعلق بگیرد بستگی به شرایط دانشگاه و کشور مقصد دارد. بعضی دانشگاه‌ها ممکن است شرایط سخت‌تری را برای ادامه تحصیل در نظر بگیرند. برخی از شرایط مورد نیاز برای پذیرش در بورسیه تحصیلی عبارتند از:

* برای این‌که بتوانید در مسیر بورس تحصیل اقدام کنید باید معدلتان حداقل 16 یا 17 باشد

* در آزمون زبان انگلیسی حداقل نمره قبولی 5/6 یا 7 از آزمون زبان آیلتس را دریافت کنید

* حداکثر تا سن 25 ‌سالگی برای لیسانس و در مقاطع بالاتر حداکثر تا 30 ‌سالگی می‌توانید اقدام کنید

* امکان شرکت در آزمون‌های بین‌المللی را داشته باشید

یکی از آیتم‌هایی که در این زمینه به شما کمک می‌کند نوشتن رزومه‌ی حرفه‌ای و ارائه نمرات درخشان تحصیلی است که در خصوص نگارش رزومه می‌توانید است از افراد متخصص کمک بگیرید

از شرایط دیگر دریافت بورسیه تحصیلی ارائه مقالات علمی پربار درطول تحصیل و بعد از آن است.

مراحل دریافت بورس تحصیلی

حالا می‌رسیم به این‌که مراحل بورسیه تحصیلی را از کجا باید آغاز کنیم؟ در این زمینه باید بگوییم که در مرحله اول انتخاب دانشگاه و کشور مورد نظر برای ادامه تحصیل مهم است. در وهله دوم باید سعی کنید تا نامه پذیرش را از دانشگاه مورد نظرتان دریافت کنید. پیش ‌از این‌که مراحل بورسیه تحصیلی را از سر بگیرید ابتدا باید برای جمع‌آوری و تکمیل مدارک مورد نیاز برای درخواست پذیرش در دانشگاه‌های خارج از کشور در تکاپو باشید.گرفتن بورسیه تحصیلی به شما کمک می کند تا اگر قصد مهاجرت تحصیلی به امریکا را دارید  مهاجرت برای شما آسان تر شود.

مدارک مورد نیاز بورسیه

تصور کنید دانشگاهی را انتخاب کرده‌اید که شدیداً به آن علاقه دارید و این دانشگاه سالانه به برخی از دانشجویان بورس تحصیلی اعطا می‌کند. در این شرایط مدارکی که باید ارائه دهید اصولاً به موارد زیر برمی‌گردد: * کپی برابر اصل شناسنامه همه اعضای خانواده همراه با ترجمه رسمی به زبان کشور مقصد انجام شده و مهر دادگستری بر آن زده شود

* سوابق مدارک تحصیلی دانشجو باید ترجمه و مهر دادگستری الحاق شود

* کپی برابر اصل همه صفحات پاسپورت به ضمیمه مهر برابر اصل و تأییدیه از طرف وزارت دادگستری

* یک سری مدارک هم توسط دانشگاه مقصد به شما اعلام می‌شود که باید آن‌ها را تکمیل کرده و ارسال کنید *مدارک بانکی شامل تمکن مالی و گردش حساب با ترجمه زبان کشور مقصد

* مدرک زبان معتبر که در آن نمره قبولی گرفته‌اید

* انگیزه نامه و رزومه ای بنویسید و مدارکی ارائه دهید که نشان می دهد گپ تحصیلی نداشته‌اید

* فرم درخواست پذیرش را با زبان مقصد بنویسید

* هزینه ارزیابی درخواست پذیرش (Admission fee) پرداخت شده باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین پست ها