سیر تا پیاز مهاجرت به آمریکا
Everything about immigrating to America
آمریکا کشوری است که در طول تاریخ با کلمه مهاجرت عجین شده است چه در زمانی که مهاجرین این قاره را کشف کردند، چه در زمانی که وعده سرزمین فرصت ها مهاجرین را به این کشور هدایت می کند و چه در زمان آقای ترامپ که قانون تراول بن، مهاجرین بسیاری از کشورها را از سفر به آمریکا منع می کند. نه فقط برای علاقه مندان به مهاجرات در ایران، بلکه آمریکا به عنوان یک مقصد محبوب برای بسیاری از دانشجویان بین المللی، نیروی کار ماهر و سرمایه گذاران خارجی در سرتاسر جهان محسوب می شود. در این مقاله قصد داریم در رابطه با شرایط مهاجرت به آمریکا، روشهای مهاجرت به آمریکا، چالش ها و مزایای مهاجرت به این کشور به گفتگو بپردازیم.
شرایط مهاجرت به آمریکا در سال ۲۰۲۰
کشور آمریکا با داشتن جمعیت بیشتر از۵۰ میلیون مهاجر، بیشترین میزان مهاجر را در میان کلیه کشورهای جهان در خود جای داده است. مهاجرین تقریباً حدود ۱۴ درصد از جمعیت آمریکا را به خود اختصاص دادهاند. از زمان ریاست جمهوری ترامپ با توجه به محدودیت هایی که برای سفر مهاجرین ایرانی به این کشور اعمال گشته، شرایط مهاجرت به این کشور بسیار دشوار تر از گذشته شده است. حتی افرادی که در سالهای گذشته با قبولی در لاتاری آمریکا امکان مهاجرت دائم به این کشور را داشته اند، در حال حاضر فقط با رعایت شروطی خاص قادر خواهند بود، تا از فرصتی که به آنها داده شده است استفاده نمایند. در ادامه روش های مهاجرت به آمریکا را بر اساس هدف سفر تفکیک کرده و هر یک را با جزئیات بررسی می نماییم.
روش های مهاجرت به آمریکا در سال ۲۰۲۰
آمریکا روش های متفاوتی را برای مهاجرت به این کشور پیشروی متقاضیان خارجی قرار داده است. این روشها به دو شکل مهاجرت دائم و مهاجرت های موقت تقسیم بندی می شوند. البته این دولت روش هایی را برای تبدیل مهاجرتهای موقت به اقامت دائم آمریکا یا همان گرین کارت آمریکا پیشروی متقاضیان مهاجرت به این کشور قرار داده در ادامه به متداول ترین روش های مهاجرت به آمریکا می پردازیم.
مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیل
بسیاری از دانشجوهای خارجی که قصد ادامه تحصیل در آمریکا را دارند، پس از اخذ پذیرش در دانشگاه ها و مراکزآموزشی کشور آمریکا میتوانند با درخواست ویزای دانشجویی کشور آمریکا و پس از انجام مصاحبه های لازم در سفارت آمریکا به این کشور مهاجرت نمایند. در چند سال گذشته و پس از اجرای سیاستهای آمریکا جهت جلوگیری از مهاجرت بسیاری از هموطنان ما به این کشور جهت ویزای تحصیلی، شانس ویزای تحصیلی در مقاطع کمتر از لیسانس و برای دانشجویانی که در مقطع فوق لیسانس موفق به اخذ پذیرش دانشگاه های آمریکا، بدون بورسیه تحصیلی می شوند بسیار کم شده است.
علاوه بر آن همواره پذیرش در رشته هایی که دولت آمریکا آنها را رشته های حساس می نامد برای دانشجویان ایرانی غیرممکن گشته است رشته هایی نظیر رشته های هوافضا، مهندسی شیمی، مهندسی نفت و تقریباً هر رشته ی مرتبط با صنایع نفتی و هایتک جزواین دسته اند. سخت تر شدن ویزای تحصیلی آمریکا باعث شده است تا بسیاری از دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در این کشور را در سر دارند، تصمیم به انتخاب جایگزینی (حداقل برای یک مدت کوتاه) کشوری دیگر به جای کشور آمریکا بگیرند.
به متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در کشور آمریکا را دارند توصیه می نماییم با توجه به شرایط حال حاضر کشور آمریکا، شرایط کشورهایی که شانس بالاتری برای اخذ ویزا را دارند نیز بررسی نمایند. بدین منظور به ایشان توصیه می گردد مقالاتی با عنوان تحصیل در کانادا و تحصیل در انگلستان را در وب سایت آریاناپارس مطالعه نمایند چرا که این دو کشور دو جایگزین مناسب برای کشور آمریکا محسوب میشوند.
مهاجرت به آمریکا از طریق کاری
ویزاهای کاری آمریکا عملاً به ویزاهای مهاجرتی و ویزاهای غیر مهاجرتی تقسیم می گردد. در صورتی که کارفرمای آمریکایی استخدام دائم یک نیروی کار را داشته باشند شخص متقاضی می تواند در ابتدا با گرین کارت آمریکا وارد این کشور شود و در صورتی که برای مدت مشخصی پیشنهاد شغلی ارائه دهند، متقاضی می تواند از طریق ویزاهای موقت کاری وارد این کشور شود.
لازم به ذکر است که بدانید انواع ویزای کاری کشور آمریکا نیز مانند سایر ویزا های این کشور نیازمند انجام مصاحبه با افیسر ویزا می باشد. متقاضی با ارائه مدارکی دال بر اصالت پیشنهاد شغلی و همچنین مدارکی که نشان دهنده صلاحیت وی برای استخدام در کشور آمریکا هستند، می بایست آفیسر ویزا را متقاعد نماید تا با درخواست ویزای کاری وی موافقت نماید. به علاقه مندان مهاجرت کاری به آمریکا توصیه میکنیم مقاله کار در آمریکا را نیز مطالعه نمایند.
مهاجرت به آمریکا از طریق سرمایه گذاری
کشور آمریکا برنامه های متنوعی برای سرمایه گذاری در این کشور را برای علاقه مندان مهاجرت به این کشور از طریق کارآفرینی و سرمایه گذاری مستقیم ایجاد کرده است. مهاجرت به آمریکا از طریق سرمایه گذاری نیز تحت دو روش که یکی به اقامت موقت این کشور و دیگری به گرین کارت آمریکا منجر می شود، صورت می پذیرد.
در روش کارآفرینی شخص پس از ورود می بایست با راه اندازی کسب و کاری بتواند برای افراد بومی آمریکا اشتغال ایجاد کند و در روش سرمایه گذاری فرد متقاضی مهاجرت می بایست مبلغ مشخص شده توسط دولت آمریکا را به مدت ۵ سال در اختیار یک مرکز منطقهای تعیین شده توسط دولت این کشور قرار دهد. البته روش هایی برای ایجاد کسب و کار و اخذ اقامت دائم به صورت همزمان نیز در اختیار سرمایه گذاران خارجی قرار گرفته است. از علاقمندان به اصل اقامت آمریکا از طریق سرمایهگذاری دعوت می نماییم مطلبی با همین عنوان را در وبسایت آریاناپارس مطالعه نمایند.
مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج و نامزدی
در صورتی که یک شخص با ملیت غیر آمریکایی با یک فرد با ملیت آمریکایی ازدواج نماید، متقاضی خارجی این امکان را دارد تا در صورت ارائه مدارک مناسب برای اثبات قانونی بودن ازدواج وی درخواست خود را مبنی بر اخذ اقامت آمریکا از طریق ازدواج به سفارت این کشور ارسال نماید. نکته بسیار مهم در رابطه با این نوع از مهاجرت به آمریکا ذکر این مسئله است که در چند سال گذشته ازدواج های صوری و غیر واقعی به شدت تحت نظارت افسران ویزا قرار گرفته است و در پاره ای از مواقع از زوجین درخواست می گردد، تا مدارکی دال بر ارتباط طولانی مدت خویش قبل از ازدواج را نیز به سفارت این کشور تسلیم نمایند، مدارکی از قبیل عکس های دونفره، سابقه سفرهای مشترک و موارد مشابه.
علاوه بر شرایط فوق کشور آمریکا به تبعه های آمریکایی اجازه می دهد تا برای فردی که قصد ازدواج با ایشان را در آینده دارد، درخواست ویزای نامزدی نمایند. این ویزا یک ویزای موقت است و به زوجین اجازه می دهد تا برای مدتی کنار هم زندگی نمایند و به زوج خارجی اجازه می دهد تا در صورتی که تمایل داشتند این ویزا را پس از ازدواج به اقامت دائم تبدیل نمایند.
مهاجرت به آمریکا از طریق قبولی در لاتاری
هر ساله بر اساس یک قرعه کشی به تعدادی از افراد تبعه خارجی که علاقمند به مهاجرت به این کشور هستند شانس برنده شدن اقامت دائمی کشور یا همان گرین کارت آمریکا را اعطا می نماید. ثبت نام برای شرکت در لاتاری آمریکا همه ساله در فصل پاییز صورت می گیرد و از افرادی که موفق به برنده شدن در این قرعه کشی می شوند در تابستان سال بعد به مصاحبه برای دریافت اقامت دعوت می شود.
مهاجرت به آمریکا از طریق پناهندگی
روش پناهندگی روشی است که مورد استفاده آن دسته از متقاضیان مهاجرت به آمریکا قرار می گیرد که به دولت این کشور اثبات می نمایند در صورت بازگشت به وطن خود دچار مشکلات جدی در ادامه حیات و زندگی خود می شوند. روش های مرسوم پناهندگی در آمریکا نیز مانند سایر کشورهای جهان به دسته های پناهندگی سیاسی، پناهندگی اجتماعی، پناهندگی مذهبی و پناهندگی جنسیتی طبقه بندی میشوند.
لازم به ذکر است که موسسه آریاناپارس هیچ گونه فعالیتی در امور مربوط به مهاجرت از طریق پناهندگی در آمریکا ارائه نمی دهد ولیکن برای اطلاع رسانی در این باب و جلوگیری از سوء استفاده افراد سودجو از عدم آگاهی هموطنان عزیزمان در مقاله ای تحت عنوان پناهندگی در آمریکا این پدیده را بررسی نموده است.
سوالات متداول در رابطه با مهاجرت به آمریکا
خوشبختانه با توجه به تعدد درخواست های مهاجرتی به کشور آمریکا اطلاعات کافی در رابطه با مهاجرت به این کشور در اختیار متقاضیان مهاجرت به این کشور قرار دارد. در ادامه به متداول ترین پرسش هایی که پیشروی متقاضیان مهاجرت به آمریکا قرار دارد می پردازیم.
برای مهاجرت به آمریکا نیاز به وکیل داریم؟
در هیچ یک از پروسه های مهاجرت به آمریکا ملزم به داشتن وکیل مهاجرتی و غیر آن نیستید ولی توصیه می شود در صورتی که تجربه اقدام مشابه را در اختیار ندارید از مشورت افراد با تجربه در حوزه های مختلف استفاده نمایید.
به طور کلی در حال حاضر چقدر شانس برای مهاجرت به آمریکا وجود دارد؟
از زمان اجرای فرمان محدودیت سفر برای توابع بعضی از کشورها به خصوص مهاجرین ایرانی، تعداد محدودی از هموطنان عزیزمان موفق به مهاجرت به کشور آمریکا گشته اند. در حال حاضر امکان مهاجرت به این کشور فقط برای افرادی که در مقاطع تحصیلات کارشناسی ارشد و دکترا موفق به دریافت بورسیه از یک دانشگاه معتبر آمریکایی شدهاند و افرادی که از یک کارفرمای آمریکایی پیشنهاد شغلی قابل قبولی دریافت نموده اند، وجود دارد.