شرایط ویزای آلمان
کشور آلمان یکی از قدرتمندترین اقتصاد های اتحادیه اروپا و یکی از موسسین اتحادیه اروپا و حوزه شینگن میباشد. بسیاری از شهروندان کشورهای جهان در حال حاضر برای ورود به این کشور نیازمند اخذ ویزای شینگن هستند.طبق آمار سال ۲۰۱۸ اداره مهاجرت آلمان این کشور از بیش از دو میلیون درخواست ویزای شینگن که متقاضیان مهاجرت به کشور آلمان برای دریافت ویزای آلمان به این کشور ارسال نموده اند، حدود یک میلیون و هشتصد هزار درخواست را مورد قبول قرار داده است.
این یعنی آمار ریجکتی ویزای شنگن چیزی در حدود ۹ درصد است و بدیهی است که این رقم مربوط به همه ملیتهای جهان است و قطعاً این نرخ در رابطه با شهروندان ایرانی کاملاً متفاوت است. آلمان نیز نظیر سایر کشور های جهان ویزاهای خود را به دو شکل ویزا های کوتاه مدت و ویزاهای بلندمدت تقسیم بندی کرده است.
متقاضیان ورود به کشور آلمان در صورتی که قصد اقامت بیشتر از ۹۰ روز در این کشور را داشته باشند می بایست درخواست ویزای نوع D یا ویزای بلند مدت و در صورتی که قصد اقامت کمتر از ۹۰ روز در این کشور را داشته باشند، ویزای نوع D یا کوتاه مدت شنگن درخواست خود را به سفارت کشور آلمان ارسال نماید. در ادامه به معرفی انواع ویزای آلمان خواهیم پرداخت.
معرفی انواع ویزا های کوتاه مدت کشور آلمان
فرد متقاضی ورود به کشور آلمان با توجه به هدف سفر و مدت زمان در کشور آلمان می بایست یکی از راه های زیر را برای ورود به این کشور انتخاب نماید.
ویزای ترانزیت فرودگاهی آلمان
این ویزا مختص افرادی است که برای مقصدی به غیر از کشورهای حوزه شینگن به کشور آلمان سفر کردند و می بایست حتما برای این نوع خاص از ویزا اقدام کنند.
به طور مثال مسافرینی که از ایران به سمت کانادا یا امریکا سفر هوایی دارند می بایست در یکی از کشورهای اروپایی کشوری را به عنوان محل اقامت ترانزیتی انتخاب نمایند در این صورت این کشور می بایست ویزای ترانزیت فرودگاهی برای فرد متقاضی صادر نماید.
ویزای ترانزیت آلمان
این ویزا نیز نظیر ویزای ترانزیت فرودگاهی مختص افرادی است که آرمان را به عنوان یک مقصد میانی برای سفر به یک مقصد غیر اروپایی انتخاب نموده اند این ویزا معمولاً شامل حال مسافرین زمینی مثل رانندگان کامیون و یا مسافران دریایی مثل خدمه کشتی می شود.
ویزای توریستی کشور آلمان
همانطور که از اسمش مشخص است این ویزا برای افرادی صادر میشود که قصد گردشگری در کشور آلمان را دارند. توضیحات مربوط به شرایط ویزای توریستی با توجه به پیچیدگی های این ویزا در مقالهای مجزا به عنوان ویزای توریستی کشور آلمان در وبسایت آریاناپارس قابل مشاهده است.
ویزای ملاقات اقوام و آشنایان در آلمان
این ویزا برای افرادی که دارای اقوام و دوستان با ملیت آلمانی و یا اقامت موقت و دائم این کشور هستند صادر می شود. ذکر این نکته قابل اهمیت است که متقاضی صرفا با داشتن یک خویشاوند در کشور آلمان قادر نخواهد بود بدون داشتن مدارک کافی موفق به اخذ ویزای کشور آلمان شود.
ویزای تجاری کشور آلمان
این ویزا مختص افرادی است که قصد انجام یک فعالیت مرتبط با تجارت خود در کشور آلمان را در سر دارند این فعالیت ها ممکن است فعالیت های مربوط به شرکت در کنفرانس های بین المللی شرکت در نمایشگاه ها و حضور در قراردادهای فی مابین چند شرکت در این کشور باشند.
ویزای درمانی کشور آلمان
متقاضیان درخواست خدمات درمانی از بیمارستان ها و سایر مراکز درمانی کشور آلمان می توانند جهت ورود به این کشور از این نوع ویزا ای خواست استفاده نمایند و بدیهی است که در این ویزا نیازمند گواهی های لازم است مراکز درمانی مورد نظر خواهند بود.
سایر ویژگی های کشور آلمان
کشورمان همچنین برای مقاصد دیگر نظیر شرکت در فستیوال های هنری ،ورزشی، جشنواره های مختلف بین المللی، دوره های کارآموزی و مقاصد سیاسی روزهای کوتاهمدت دیگری را نیز در نظر گرفته است.
معرفی ویزاهای بلندمدت کشور آلمان
همانطور که گفته شد ویزای بلند مدت برای اقامت بیشتر است محترم کشور آلمان مورد استفاده قرار میگیرد و در ادامه به معرفی این ویزا ها خواهیم پرداخت.
ویزای دانشجویی کشور آلمان
ویزای دانشجویی کشور آلمان برای آن دسته از متقاضیان مهاجرت به کشور آلمان صادر میشود که قصد تحصیل در یک دوره بیش از سه ماه در کشور آلمان را در سر دارد.
گفتنی است کلیه شرایط اقدام برای ویزای دانشجویی کشور آلمان را در مقالهای به عنوان ویزای دانشجویی کشور آلمان در همین وب سایت مورد بررسی قرار داده ایم.
ویزای الحاق به خانواده در کشور آلمان
این ویزا مختص افرادی است که قصد ملحق شدن به یکی از اعضای خانواده خود را که در حال حاضر در کشور آلمان ساکن است را دارند. گفتنی است این ویزا میتواند باعث الحاق همسر و فرزند فردی که ویزای کار یا تحصیل کشور آلمان را دارند به متقاضی اصلی گردد.
ویزای کار کشور آلمان
ویزای کار یا همان کارت آبی کشور آلمان که مخصوص افرادی است که یک پیشنهاد کاری از یک کارفرمای آلمانی را دریافت کردند شرایط این ویزا را نیز در مقاله ای به عنوان ویزای کار کشور آلمان در همین وبسایت به تفصیل بررسی نموده ایم.
ویزای جستجوی کار کشور آلمان
این ویزا روشی است که دولت آلمان در اختیار افرادی که علاقمند به جستجوی کار در کشور آلمان هستند اختصاص داده است . طی آن متقاضی می تواند در یک دوره شش ماهه در این کشور به دنبال شغل مورد نظر خویش باشد و در صورت یافتن این شغل ویزای جستجوی کار خویش را به ویزای کار کشور آلمان تبدیل نماید.
این ویزا نیز در چند وقت گذشته مورد استقبال بسیاری از هموطنان عزیزمان قرار گرفته است بنابراین اگر علاقمند به دریافت ویزای جستجوی کار کشور آلمان می باشید به شما توصیه می کنیم مقاله ویزای جستجوی کار کشور آلمان را به دقت مطالعه فرمایید.
ویزای محققین برای کشور آلمان
این ویزا مورد استفاده افرادی است که یک دوره تحقیقاتی و مطالعاتی نظیر فرصت های مطالعاتی دانشگاهی را برای ورود به کشور آلمان انتخاب نموده اند.
شانس اخذ ویزای کشور آلمان
برای بررسی شانس دریافت ویزاهای مختلف کشور آلمان باید فاکتورهای زیادی را مورد بررسی قرار داد. کشورهای نظیر انگیزههای متقاضی، سن، سوابق سفر ،مدارک مالی وضعیت تحول و سایر فاکتورها.
به طور کلی میتوان کشور آلمان را جز کشورهای قلمداد کرد که ممکن است نسبت به سایر کشورها محدودیت های بیشتری برای صدور انواع ویزا داشته باشد. در ذیل تلاش کردیم تا به تفکیک برای هر نوع ویزا متقاضیان ایدهآلی که از شانس بیشتری برای اخذ ویزای کشور آلمان برخوردار هستند چرا دسته بندی نماییم.
به کدام دسته از افراد ویزای تحصیلی آلمان را توصیه می کنیم؟
فاکتور زبان آلمانی یک فاکتور بسیار مهم حتی برای دانشجویانی است که کورس تحصیلی آنها به زبان انگلیسی است. بنابراین اگر قصد تحصیل در آلمان به زبان انگلیسی بدون داشتن دانش زبان آلمانی دارید عملاً انتخاب کشور آلمان انتخاب معقولی به نظر نمی رسد. در طرف مقابل اگر بودجه تحصیلی شما چندان چشمگیر نیست و فاصله مقاطع تحصیلی شما با زمان اقدام برای سفارت آلمان طولانی نیست آلمان به نظر یک گزینه قابل دسترس است.
دسته دیگری از دانشجویان که برای اقدام جهت اخذ ویزای تحصیلی آلمان با موانعی ممکن است روبرو باشند دانشجویان متاهل است. بر اساس قانون کشور آلمان همراه شخص متقاضی می بایست با تاخیر و پس از ورود شخص متقاضی به کشور مقصد و و طی مدت زمانی بین ۳ تا ۶ ماه برای اخذ ویزای الحاق به همسر اقدام نماید. برای کسب اطلاعات تکمیلی تر در زمینه ی ویزای تحصیلی آلمان می توانید به مقاله ای که با همین عنوان توسط نویسندگان ما به قلم تحریر در آمده است مراجعه کنید.
سرمایه گذاری در آلمان مناسب چه افرادی است؟
کشور آلمان جزو پیشرفته ترین و صنعتی ترین کشور های اروپا فقط به اقتصاد ابن قاره به شمار میآید. بدیهی است که کشوری با این مشخصات بیشتر از آنچه به پول و سرمایه که مهاجرین سایر کشورهای جهان ممکن است به وارد بازار این کشور نمایند، نیازمند داشتن بازار کار بهتر برای افراد بومی آلمانی است.
بنابراین کشور طی برنامه های سرمایه گذاری خود قصد دارد مهاجرینی را از طریق این برنامه ها جذب خود نماید که قادرند تا علاوه بر وارد کردن مقدار قابل توجهی سرمایه به این کشور چرخیدن چرخ اقتصادی این مملکت کمک رساند.
بنابراین اگر بودجه محدودی دارید یا تا به حال سابقه اجرا کردن پروژه های کارافرینی مشابه را ندارید عملا آلمان یک گزینه منطقی برای شما محسوب نمی گردد. مجموعه آریاناپارس و افرادی که بودجه کمتری برای مهاجرت به یک کشور اروپایی در اختیار دارد گزینههای دیگری را به عنوان پیشنهاد جهت انتقال سرمایه و ایجاد کار در کشورهای مقصد را معرفی می نماید برای این منظور بهتر است مقالات مرتبط با سرمایه گذاری در لهستان و لیتوانی را ملاحظه فرمایید.
چه کسانی واجد شرایط برای دریافت ویزای توریستی کشور آلمان هستند؟
همانطور که بالاتر ذکر شد مختلف به متقاضیان اعطا می گردد. متقاضی ورود به آلمان می بایست یک دلیل منطقی برای ورود به این کشور به سفارت کشور آلمان ارائه دهد د اگر متقاضی تا به حال هیچ کشوری از اتحادیه اروپا و فرار کرده است و دلیل موجهی برای سفر به آلمان را ندارد و صرفاً برای بازدید توریست از این کشور اقدام می نماید عملاً شانس زیادی جهت دریافت ویزای توریستی این کشور را نخواهد داشت.
اگرچه افرادی که برای بازدید از خانواده درجه یک خود و یا شرکت در یک کنفرانس بین المللی ایا دلایل موجه دیگر اقدام به اخذ اقامت و ویزای توریستی کشور آلمان می نمایند از این قاعده مستثنی هستند و می توانند با ارائه مدارک کافی از شانس خوبی برای گرفتن ویزای توریستی کشور آلمان برخوردار باشند. به همه هموطنان عزیزی که قصد اقدام برای اخذ ویزای توریستی کشور آلمان را دارند توصیه می نماییم قبل از هرگونه اقدام مرتبط با ویزای توریستی کشور آلمان را در وبسایت آریاناپارس که دقت مطالعه فرمایند.
ویزای ازدواج کشور آلمان راهی مناسب برای اخذ اقامت
آلمان نیز مانند سایر کشورهای جهان به افرادی که با یکی از شهروندان این کشور ازدواج نمایند اجازه میدهد تا در ابتدا با یک اقامت موقت و سپس با امکان تبدیل آن به اقامت دائم بتوانند اقامت دائم این کشور را اخذ نمایند.برای اخذ اقامت آلمان از طریق ویزای ازدواج ارائه مدارکی دال بر ثبت قانونی عقد در ایران و داشتن حداقل مدرک زبان A1 در آلمانی الزامی می باشد.
مدت زمان انتظار برای ویزای آلمان چقدره؟
مدت زمان انتظار برای ویزای آلمان را می توان به دو بخش تقسیم کرد. مدت زمان انتظار تا روز سفارت و مدت زمان انتظار پس از روز سفارت تا صدور ویزا.با توجه به افزایش چشمگیر درخواست برای انواع ویزای کشور آلمان متعاقباً مدت زمان بررسی سفارت برای انواع درخواستها و همچنین مدت زمان انتظار برای اخذ وقت سفارت در این کشور به شدت در مقایسه با گذشته طولانی تر شده است.
مدت زمان انتظار برای وقت سفارت آلمان
این دوره زمانی برای انواع مختلف درخواست های سفارت متفاوت است ولی به صورت میانگین دوره زمانی نسبت به گذشته مشمول زمان بیشتری می گردد. به طوری که متقاضیان ممکن است در صورت ارسال درخواست خود برای اخذ وقت سفارت جهت بررسی مدارک بعد از چندین ماه انتظار می کشند.
البته سفارت آلمان برای افرادی که پذیرش تحصیلی و یا پیشنهاد شغلی مشخصی دارند تسهیلاتی فراهم نموده است تا با ارائه اسناد خود قادر باشند در زمان کمتری وقت سفارت مورد نیاز را تهیه نمایند. افرادی که پذیرش تحصیلی خود را از یک دانشگاه دریافت نمودند و یا می بایست در زمان معینی در محل کار خود در آلمان حضور یابد میتوانند با مکاتبه با سفارت وقت خود را به زمانی نزدیکتر موکول نمایند.
مدت زمان بررسی ویزای کشور آلمان
کشور آلمان نیز همانند بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی در سه هفته درخواستهای مختلف ویزای این کشور را بررسی می نماید. البته این بازی زمانی به صورت پیش فرض تعریف گشته است و ممکن است در بررسی بعضی از پرونده ها روند پرونده مستلزم زمان بیشتری باشد. به طول انجامیدن بررسی پرونده تا چند ماه نیز نمیتواند نشانه نگرانکنندهای برای متقاضیان باشد .باید توجه داشته باشید که سفارت در طول بررسی پرونده به هیچ عنوان به متقاضی درباره وضعیت پرونده اطلاع رسانی نمی نماید پس متقاضی نباید سعی نمایند تا با استفاده از مکاتبه از طریق ایمیل یا مراجعه حضوری از وضعیت پرونده خود مطلع گردد.
روند درخواست ویزای کشور آلمان
متقاضیانی که سطح اقدام برای انواع ویزای کشور آن را دارند باید در پروسه این درخواست در دو مرحله به دستورالعمل های تعیین شده توسط سفارت عمل نمایند.
دستورالعمل سفارت برای اخذ وقت روادید کشور آلمان
سفارت آلمان در وبسایت خود بهصورت موکد بر این نکته تاکید می نماید که برای گرفتن وقت سفارت آلمان به هیچ دفتر مهاجرتی و یا ویزایی مراجعه ننمایید و به صورت مستقل و از طریق سامانه آنلاین وقت سفارت کشور آلمان وقت مصاحبه خود را اخذ نمایید. سفارت همچنین چند دسته توصیه برای افرادی که قصد اخذ وقت روادید این کشور را دارند در وبسایت خود منتشر کرده است که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
نکات فنی برای گرفتن وقت سفارت آلمان
سفارت آلمان در راستای کم کردن مشکلات که به صورت متداول برای کاربران وبسایت آنلاین اخذ وقت مصاحبه پیش می آید، چند نکته را به شکل دستورالعملهای فنی برای ایشان در وب سایت خود درج نموده است.
لینک درست
با توجه به اینکه سیستم وقت دهی کشور آلمان نیز نظیر سایر سیستم های اینترنتی ممکن است دچار تغییرات شود این سفارت تاکید دارد که لینک درست سفارت را از داخل سایت سفارت این کشور در ایران به روز رسانی کنید و از استفاده از لینک های هدایت شده از سایت های فرعی به سیستم وقت دهی رشت را بنماید. همچنین اگر قبلاً سابقه اخذ روادید کشور آلمان را داشته اید سعی نکنید از سابقه مرورگر خود برای ورود به سیستم وقتی استفاده نمایید
مرورگر و نرم افزار
سفارت آلمان تاکید دارد برای کارایی بهتر سیستم وقت دهی از مرورگر اینترنت اکسپلورر و فایرفاکس استفاده نمایید همچنین سعی نمایید تا با اینترنتی سریع و به صورت مستقیم بدون استفاده از انواع پروکسی و فیلتر شکن ها جهت اخذ وقت سفارت آلمان اقدام نمایید. همچنین سعی نمایید تا از کامپیوترهای شخصی برای اخذ وقت سفارت آلمان استفاده نمایید و حتی الامکان از گرفتن وقت با استفاده از گوشیهای همراه خودداری نمایید.
نکات مربوط به تاییدیه وقت سفارت
سفارت آلمان پس از اتمام روند آنلاین ثبت وقت در دو مرحله به متقاضی ایمیل های به روز رسانی ارسال می نماید.
ایمیل تاییدیه اول
سفارت آلمان تاکید دارد تا متقاضیان پس از طی روند اخذ نوبت به صورت آنلاین ایمیل خود را چک نمایم و مطمئن شوند تا حداکثر ۳۰ دقیقه پس از ثبت وقت ایمیل تاییدیه ثبت وقت به متقاضی ارسال گردد.این ایمیل به هیچ عنوان به عنوان تاییدیه وقت سفارت شما نیست بلکه صرفاً تاییدیه است که سفارت آلمان اعلام نماید که درخواست شما را جهت بررسی سفارت دریافت نموده است. در صورتی که پس از ۳۰ دقیقه تاییدیه وقت سفارت خود را دریافت ننموده اید به پوشه اسپم ایمیل خود مراجعه نمایید و در صورتی که تاییدیه داخل این پوشه نیز وجود نداشت روند اخذ وقت روادید را مجدداً تکرار نمایید.
ایمیل تاییدیه دوم
پس از آن که وقت خود را به صورت آنلاین برای درخواست روادید کشور آلمان در سیستم سفارت ثبت نموده اید باید منتظر باشید تا سفارت آلمان نزدیکترین وقت قابل دسترس را به صورت ایمیل به شما ارسال نماید. همانطور که ذکر شد ممکن است از چند هفته تا چند ماه برای دریافت این تاییدیه منتظر بمانید. معمولاً سفارت حدود سه هفته قبل از اولین وقت قابل دسترس است زمان مصاحبه را به متقاضی ایمیل می نماید بنابراین به صورت دائم ایمیل خود را چک نمایید. چرا که اگر در زمان مقرر در سفارت حضور به عمل رسانید ممکن است ملزم به گرفتن مجدد وقت سفارت و انتظار طولانیمدت دیگری شوید.
نکات مربوط به پیگیری درخواست ویزا
همانطور که پیشتر ذکر شد سفارت آلمان به هیچ عنوان قبل از رسیدن به نتیجه در رابطه با درخواست متقاضی هیچ بهروزرسانی را نسبت وضعیت درخواست به متقاضی اخذ ویزای کشور آلمان در اختیار وی قرار نمی دهد. تنها روش مطلع شدن است نتیجه درخواست روادید کشور آلمان مراجعه به سایت سفارت و چک کردن لیست نتایج اعلام شده در وب سایت سفارت این کشور است. گفتنی است برای دریافت نتیجه ویزا شهر متقاضی باید در زمان های تعیین شده به سفارت و یا دفتر خدمات ویزای تعیین شده توسط سفارت مراجعه نمایند و با تحویل پاسپورت جواب ویزای خویش را دریافت نماید.