این روزها در سایت های مختلف گوگل مطالب سودمند بسیاری در رابطه با ویزای آمریکا، انواع آن و نیز چگونگی دریافت ویزا وجود دارند. کافی است سرچ یا جست و جوی کوتاهی در هریک از آن ها داشته باشیم تا بتوانیم اطلاعات درخور نیاز خود را پیدا کنیم. بر اساس تحقیقات به عمل آمده کشور آمریکا یکی از مناسب ترین مقاصد برای تحقق بخشیدن به هر رؤیایی که در سر می پرورانیم.
از تحصیل در بهترین کالج ها و دانشگاه های دنیا و دست یابی به یک فرصت شغلی ایده آل گرفته تا تفریح در بهترین جاذبه های گردشگری دنیا همه و همه را می توان در کشور آمریکا جستوجو نمود. این کشور از لحاظ وسعت جغرافیایی بزرگ ترین کشور دنیا می باشد که از دیرباز و از جنبه های مختلف مورد توجه مهاجران واقع شده است.
یقیناً بسیاری از ما که آرزوی زندگی در کشور آمریکا را در سر می پروانیم اطلاعات ناچیزی درباره آن به ویژه اخذ ویزای آمریکا داریم. اطلاعات اکثریت ما از این کشور تنها به چند کلیشه از مزایای تحصیل در آمریکا، جاذبه های گردشگری آن و البته اینکه آمریکا کشوری مهاجر پذیر است خلاصه می شود.
اما چند درصد از ما انواع ویزا و چگونگی دریافت آن ها را بررسی کرده ایم؟ بدون شک دریافت ویزای آمریکا همانند هر کشور مهاجر پذیر دیگری نیازمند گذر از مراحل مختص به خود می باشد و دریافت هر نوع از ویزای آن به این معنا است که سفارت کشور آمریکا اجازه ورود شما را به خاک این کشور و اقامت در آنجا را به صورت دائم یا موقت صادر کرده است.
شرایط کلی ویزای آمریکا چیه؟
ویزای آمریکا مجوز ورود به این کشور برای شهروندان کشورهای دیگر غیر ایالات متحده آمریکاست که با گذرنامه خود مجوز ورود به آمریکا را ندارند. ویزای آمریکا تمبری است که در گذرنامه ثبت می گردد و به این معنامی باشد که شما واجد شرایط ورود به ایالات متحده هستید. داشتن ویزای آمریکا لزوماً به معنای ورود شما به ایالات متحده نیست، زیرا این پروسه به اختیار وزارت امنیت میهن ( DHs) و اداره گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده آمریکا (CBP) است.
آمریکا از ویزای شهروندان برخی کشورها چشم پوشی می نماید همچنین شهروندان برمودا و کانادا برای بازدید از ایالات متحده نیازی به ویزا ندارند. برنامه معاف از ویزا اجازه میدهد تا شهروندان 39 کشور جهان، به مدت 90 روز، برای اهداف تجاری یا مسافرتی، بدون ویزا از ایالات متحده دیدن کنند. هر فردی که میخواهد برای مدتزمان طولانی تر به ایالات متحده سفر نماید، نیاز به اخذ ویزای آمریکا دارد.
کشور پهناور، پیشرفته و قدرتمند آمریکا از دیرباز از جنبههای مختلف توریستی، تحصیلی، کاری و زندگی دارای جاذبههای فراوانی برای متقاضیان مهاجرت به این کشور بوده و هر ساله افراد زیادی از سراسر دنیا برای اهداف مختلف و تجربه رویای معروف آمریکایی، نسبت به اخذ وقت سفارت آمریکا و دریافت یکی از انواع ویزای آمریکا اقدام میکنند.
همان طور که میدانید متاسفانه دسترسی به سفارت آمریکا در داخل ایران مقدور نمی باشد و متقاضیان درخواست ویزای آمریکا باید از طریق سفارتهای مستقر در کشورهای همسایه نظیر ترکیه، ارمنستان و دوبی پروسه ویزای آمریکا خود را پیگیری کنند و یا اینکه از خدمات آژانسهای مسافرتی معتبر استفاده نمایند.
انواع ویزای آمریکا
اولین قدم برای اخذ ویزای آمریکا مشخص کردن نوع ویزای درخواستی میباشد. مشخص کنید نوع سفرتان توریستی، تحصیلی، تجاری، ازدواج، کار و یا سرمایهگذاری است. هر کدام از این موارد نیاز به ویزای مخصوص دارد و بدیهی است که هر کدام از این انواع ویزا مدارک مخصوص به خود را نیز لازم دارد. دو دسته اصلی برای ویزای آمریکا تعیین شده است:
- ویزای غیر مهاجرتی : برای حضور موقت در ایالات متحده آمریکا
- ویزای مهاجرتی : برای حضور دائم یا بلند مدت در ایالات متحده آمریکا
ویزای توریستی آمریکا
ویزای توریستی آمریکا برای افرادی که به عنوان گردشگر، بازدید کننده، کسب و کار یا ترکیبی از دو هدف به آمریکا سفر می نمایند ویزای نوع B را دریافت می کنند. در ادامه به بررسی انواع ویزای نوع B خواهیم پرداخت:
ویزای نوع B1 – کسب و کار
- با هدف جلسات کاری و همکاری با شرکت های بین المللی
- با هدف شرکت در کنفرانس علمی، آموزشی یا کسب و کار
- برای بررسی املاک جهت خرید
- با هدف مذاکره برای تنظیم یک قرارداد
ویزای نوع B2 – گردشگری
افرادی که با ویزای نوع B به آمریکا سفر می کنند مجاز به انجام اقدامات زیر در زمان سفر نمی باشند:
- تحصیل
- استخدام
- هر گونه پرداخت برای خرید املاک یا سرمایه گذاری
- هر گونه فعالیت در مطبوعات خارجی، رادیو و رسانه تصویری، روزنامه نگاری
- فعالیت به عنوان خدمه در کشتی و هواپیما
- درخواست اقامت دائم در ایالات متحده
مراحل درخواست ویزای غیرمهاجرتی (توریستی)
برای دریافت ویزای نوع B یا غیر مهاجرتی آمریکا باید مراحل زیر و اقدامات زیر را به ترتیب انجام دهید:
- تکمیل آنلاین فرم DS-160
- بارگذاری عکس متقاضی در هنگام تکمیل فرم
- انجام مصاحبه
با انجام مصاحبه افسر سفارت آمریکا تصمیم به تأیید یا رد ویزای شما می گیرد. به طور کلی برای افراد جوانتر از 13 سال نیازی به مصاحبه نیست. همینطو افرادی که سن 80 سال یا بالاتر دارند مصاحبه انجام نمی شود. مصاحبه ویزای آمریکا در نزدیکترین کنسولگری آمریکا به محل اقامت شما انجام می شود. پروسه انتظار زمان مصاحبه ویزا نسبت به مکان، فصل و زمان درخواست متفاوت است.
مدارک و اسناد لازم برای اخذ ویزای توریستی آمریکا
- یک عکس(cmx5cm5) که در شش ماه گذشته گرفته شده است.
- رسیدی که مبلغ 160 دلار آمریکا برای هزینه درخواست مهاجرت پرداخت شده است.
- فرم الکترونیکی ویزا غیر مهاجرت (DS-160) برای اطلاعات بیشتر در مورد DS-160 به صفحه وب DS-160 مراجعه کنید.
- گذرنامه معتبر برای سفر به ایالات متحده با تاریخ اعتبار حداقل شش ماه فراتر از مدت اقامت موردنظر خود در ایالات متحده
- اثبات درآمد فعلی، پرداخت مالیات، دارایی یا مالکیت تجاری.
- برنامه سفر و یا توضیحات دیگری درباره سفر برنامهریزیشده شما.
- نامهای از کارفرمای شما در مورد موقعیت، حقوق و دستمزد، مدت کار، هرگونه تعطیلات مجاز و اهداف تجاری، در صورت وجود
- سوابق کیفری / دادگاه مربوط به هرگونه دستگیری یا محکومیت در هرکجا، حتی اگر حکم خود را تمام کردهاید یا بعداً مورد عفو قرار گرفتید.
ویزای کار آمریکا
ویزای آمریکا برای مهاجرینی که با هدف اشتغال وارد ایالات متحده آمریکا می شوند به دو صورت موقت و دائم می باشد. برای درخواست هر یک از ویزاهای کار زیر لیست کارفرمای احتمالی باید درخواست پرونده را در اداره مهاجرت ایالات متحده (USCIS) ثبت کند. در واقع یک درخواست تأیید شده برای استخدام متقاضی لازم است.
انواع ویزای کار آمریکا
- ویزای H1B : این ویزا برای کارمندان مشاغل تخصصی صادر می شود. برای دریافت ویزای H1B تحصیلات عالی مورد نیاز است. این ویزا برای 3 سال معتبر و تا 6 سال قابل تمدید است.
- ویزای H1B1: این ویزا برای کار در مشاغل تخصصی صادر می شود که مدرک تحصیلی مورد نیاز آن فوق لیسانس است. توجه داشته باشید برای دریافت این ویزا نیاز به درخواست کارفرما نیست و برای متخصصین شیلی و سنگاپور طبق توافقنامه تجارت آزاد (FTA) صادر می شود.
- ویزای H2A – کارگر کشاورز موقت: این ویزا برای کار کشاورزی به صورت موقت یا فصلی صادر می شود. ویزای H2A – برای شهروندان یا اتباع کشورهای تعیین شده با محدویت های خاص است.
- ویزای H2B – کارگران غیر کشاورز: این ویزا برای کار موقت یا فصلی صادر می شود که محدود به کشورهای تعیین شده است.
- ویزای H3: این ویزا برای آموزش های ویژه صادر می شود که در کشور محل اقامت متقاضی در دسترس نیست.
- ویزای L: این ویزا برای کار در شعبه یا نماینده شرکت فعلی محل کار متقاضی صادر می شود که نیاز به تخصص خاصی دارد. فرد برای درخواست این ویزا باید حداقل یک سال ظرف 3 سال پیش از درخواست به طور مداوم در آن تخصص و شرکت کار کرده باشد.
- ویزای O: این نوع ویزای برای افرادی که توانایی خاص و فوق العاده ای در زمینه علوم، هنر، کسب و کار و ورزش دارند و یا دستاوردهای فوق العاده ای در زمینه رسانه و ساخت فیلم دارند صادر می شود.
- ویزایP1: این ویزای برای شرکت در یک رقابت یا مسابقه ورزشی خاص به عنوان عضو تیم صادر می شود. البته این افراد توسط تیم و سازمان مربوطه حمایت می شوند.
- ویزای P2: این ویزای برای هنرمند و یا گروهی از هنرمندان صادر می شود که برای تبادل دانش بین یک سازمان در ایالات متحده و کشور مبدأ به آمریکا سفر می کنند.
- ویزایP3: برای آموزش یا تدریس برنامه های فرهنگی، قومی، موسیقی، تئاتر ویا برنامه های سنتی صادر می شود که از لحاظ فرهنگی منحصر به فرد هستند.
- ویزای: Q1 این ویزای برای شرکت در برنامه تبادل فرهنگی در جهت آموزش عملی و به اشتراک گذاشتن تاریخ، فرهنگ و سنت های یک کشور صادر می شود.
برای ویزاهای کار موقت که نیاز به کارفرما دارید پیش از درخواست ویزا کارفرما باید فرم I-129 را برای USCIS تکمیل و تأیید وزارت کار را اخذ نماید. تمامی متقاضیان ویزای کار آمریکا به جز ویزای H1B و ویزای L باید مدارک قانع کننده ای برای بازگشت به محل سکونت خود داشته باشند. نمونه هایی از این مدارک عبارتند از:
- روابط خانوادگی
- وضعیت مالی و تمکن مالی
- طرح های طولانی مدت در کشور محل اقامت خود
انگشت نگاری بخشی از فرایند درخواست ویزاست که در طی مصاحبه این فرایند توسط سفارت آمریکا انجام می شود. هنگامی که ویزای شما تأیید می شود ممکن است هزینه ای برای صدور ویزا نسبت به ملیت خود پرداخت کنید. به غیر از متقاضیانی که برای ویزای تبادل فرهنگی درخواست می دهند سایر متقاضیانی که ویزای کار آمریکا را دریافت می کنند می توانند درخواست ویزای همسر و فرزندان خود را نیز برای همان نوع ویزا داشته باشند که در این صورت باید اثبات کنند که در این صورت باید اثبات کنید قادر به حمایت مالی از خانواده خود هستید.
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کار آمریکا
- ارائه پاسپورت معتبر که حداقل داری ۶ ماه اعتبار باشد.
- تکمیل نمودن فرم DS-160 در برنامه ویزای غیر مهاجر
- پرداخت هزینه های مربوط به برنامه ویزا که در حدود ۱۹۰ دلار می باشد.
- آپلود نمودن عکس با استاندارد های پاسپورت
- ارائه شماره رسید تقاضانامه ای که توسط اداره مهاجرت آمریکا تایید گردیده است.
- برای همه ی ویزاهای کاری به جز گونه های H1-B و L ، ارئه مدارکی دال بر داشتن وابستگی به کشور مبدا که نشان دهنده قصد فرد برای بازگشت به کشور خود می باشد ضروری است. که این مدارک می توانند شامل وابستگی عاطفی به خانواده، داشتن موقعیت اقتصادی مناسب در کشور خود، داشتن اقامت کشور خارجی که قصد رها کردن آن را ندارید می باشند.
ویزای تحصیلی آمریکا
ویزای آمریکا برای دانشجویان و دانش آموزان ویزای نوع F و M می باشد که ممکن است تا 120 روز پیش از شروع سال تحصیلی صادر شود اما با ویزای دانشجویی حداکثر 30 روز پیش از شروع ترم تحصیلی اجازه ورود به آمریکا را دارید. در صورتی که دانشجویان در یکی از مؤسسات تأیید شده SEVP در حال تحصیل است می توانند ویزای طولانی مدت دریافت کنند و هر زمان پیش از شروع ترم تحصیلی وارد خاک آمریکا شوند.
هزینه درخواست ویزای دانشجویی 160 دلار است که پیش از مصاحبه باید این هزینه را پرداخت کنید. ویزای نوع (J) یکی از گونه های ویزای آمریکا می باشد که برای بازدید کننده های دولتی، کارآموزان، پزشکان، اساتید، پژوهشگران کوتاه مدت، متخصصین، مسافرت های تابستانی، معلمین و… صادر می گردد و برای اخذ این نوع ویزا ارائه دعوتنامه از طریق موسسه ای در آمریکا ضروری است.
مدارک لازم برای درخواست ویزای تحصیلی آمریکا
- ارائه پاسپورت معتبر که برای ۶ ماه دارای اعتبار باشد.
- تکمیل فرم های غیر مهاجر موسم به DS-160
- پرداخت هزینه ویزا قبل از مصاحبه که ۱۶۰ دلار می باشد
- الصاق عکس به فرم DS-160
- ارائه فرم I-20
- مدارک تحصیلی فرد در مقاطع مختلف
- ارائه مدارک مالی که نشان دهنده توانایی فرد برای هزینه های زندگی و تحصیلی در آمریکا می باشد
- تبین دقیق هدف فرد از تحصیل در آمریکا و اثبات خروج از آمریکا پس از اتمام تحصیل
افسر سفارت با شما مصاحبه می کند تا از قصد شما برای ورود به آمریکا آگاه باشد و تعیین کند شما برای دریافت ویزای آمریکا واجد شرایط هستید. همچنین انگشت نگاری در سفارت برای بررسی درخواست ویزا انجام می شود. در صورتیکه بعد از اتمام دوره تحصیل توسط کافرمایی استخدام شوید و یا با یک شهروند آمریکایی ازدواج کنید می توانید تغییر وضعیت اقامتی خود را از USCIS بخواهید. در صورت دریافت ویزای تحصیلی آمریکا اجازه کار ضمن تحصیل به صورت پاره وقت خواهید داشت.
ویزای همراه برای خانواده دانشجو
همسر و فرزندان دانشجو می توانند برای ورود به آمریکا ویزای F2 یا M2 را درخواست کنند. فرزندان متقاضی قادر به تحصیل در مدارس آمریکا هستند. برای درخواست ویزای همراه باید ثابت کنید که قادر به حمایت مالی از خانواده خود هستید. بنابراین دوره تحصیلی که متقاضی در آمریکا تعیین می کند نوع ویزای درخواستی را مشخص می کند.
به طور خلاصه اگر متقاضی برای حضور در مدارس ابتدایی و دبیرستان های خصوصی، کالج یا دانشگاه، دوره های آموزش زبان برنامه ریزی کند نوع ویزای درخواستی ویزای F-1 است. اگر متقاضی قصد شرکت در دوره های غیر حرفه ای یا مؤسسات غیر انتفاعی غیر از دوره های آموزش زبان را داشته باشد نوع ویزای درخواستی ویزای M-1 است.
اگر دوره درخواستی دوره های کوتاه مدت موزشی و تفریحی تابستانی یا یکی از دوره های تدریس یا کارآموزی باشد نوع ویزای درخواستی ویزای J-1 است. برای تغییر ویزای تحصیلی به ویزای مهاجرتی می توانید در خاک آمریکا درخواست دهید.
ویزای سرمایه گذاری آمریکا
ویزای آمریکا برای سرمایه گذاران خارجی و کارآفرینان با عنوان ویزا E5 معرفی شده است. برای دریافت ویزای E5 به عنوان یک سرمایه گذار باید شرایط باید حداقل مبلغ 1.000.000 میلیون دلار یا 500.000 هزار دلار در ایالات متحده آمریکا سرمایه گذاری نمایید. در صورتی که سرمایه گذاری با مبلغ 500.000 دلار انجا شود باید در یکی از مناطق روستایی یا مناطق تعیین شده با اهداف خاص سرمایه گذاری شود.
سرمایه گذار باید ظرف 2 سال برای 10 شهروند آمریکایی شغل ایجاد کند. برای دریافت ویزای آمریکا با هدف سرمایه گذاری باید فرم I-526 را در سازمان مهاجرتی آمریکا USCIS تکمیل نمایید.
ویزای تاجر و معامله گر (E-1) و ویزای سرمایه گذاری (E-2) به منظور عقد قرارداد و معامله و سرمایه گذاری در ایالات متحده آمریکا صادر می شود. برای دریافت ویزای E باید اثبات کنید در تجارت قابل توجهی من جمله تجارت در فن آوری و خدمات مشارکت می کنید و یا برای توسعه و هدایت عملیات یک شرکت سرمایه گذاری قابل توجهی انجام داده اید.
شرایط لازم برای درخواست ویزای E-1 به عنوان یک معامله گر
- شهروند یکی از کشورهای معاهده ایالات متحده آمریکا باشید.
- شرکت تجاری که قصد انجام فعالیت آن در آمریکا را دارید باید ملیت کشور اعلام شده در معاهده را با حداقل 50 درصد سرمایه داشته باشد.
- تجارت مربوط به کالا، خدمات و تکنولوژی باشد
- شما یک کارمند ضروری و کارآمد با مهارت متفاوت در شرکت مورد نظر باشید. Failure to depart the United States on time will result in you being out of status
شرایط لازم برای دریافت ویزای E-2 به عنوان سرمایه گذار
- عضو یکی از شرکتهای مورد تأیید معاهده باشید
- سرمایه گذاری باید در ایالات متحده تأثیر اقتصادی بزرگ و کارآفرینی داشته باشد.
ویزای ازدواج آمریکا
ویزای آمریکا برای شهروندان خارجی که قصد دارند با یک شهروند آمریکایی ازدواج کنند به نام ویزای K-1 شناخته می شود. این ویزا برای افرادی صادر می شود که قصد دارند ظرف 90 روز از زمان ورود با ایالات متحده آمریکا ازدواج خود را ثبت کنند.
برای درخواست ویزای K-1 طرفین باید اثبات کنند هم از نظر قانون کشور آمریکا و هم از نظر قانون کشور مبدأ متقاضی اجازه ازدواج دارند و گواهی تجرد برای آنها صادر می شود. همچنین باید اثبات شود حداقل 2 سال پیش از درخواست ویزای آمریکا با یکدیگر ارتباط یا ملاقات داشته اند. برای درخواست ویزای K-1 باید فرم I-129F را تکمیل نمایید.
در صورت ثبت ازدواج ظرف مدت 90 روز کارت اقامت 2 ساله برای همسر خارجی صادر می شود. ویزای k-1 به نام ویزای نامزدی شناخته می شود که متقاضی برای درخواست این ویزا برای نامزد خارجی خود باید شهروند (تبعه) آمریکا باشد. در صورتی که متقاضی در طول مدت 90 روز ازدواج را ثبت نماید و یا اینکه پیش از ورود ازدواج ثبت شده باشد برای ویزای k-2 درخواست خواهند داد که به نام ویزای ازدواج آمریکا شناخته می شود.
شرایط لازم برای اخذ ویزای نامزدی آمریکا
- فرد شهروند می بایست در خاک آمریکا باشد.
- در طول ۲سال گذشته با نامزد خود به صورت مداوم در ارتباط بوده باشد.
- از نظر قانونی مانعی برای ازدواج این دو نفر وجود نداشته باشد.
- در طی ۹۰ روز این ازدواج رسمی انجام شود.
مدارک و فرم های مورد نیاز ویزا نامزدی آمریکا
- فرم DS-160.
- پاسپورت معتبر با حداقل ۶ماه فراتر از مدت اقامت در آمریکا.
- شناسنامه.
- گواهی ازدواج.
- طلاق و یا گواهی فوت همسر قبلی.
- عدم سوپیشینه.
- معاینه پزشکی.
- دو قطعه عکس ۲/۲.
- اسناد حمایت مالی (پرینت و تمکن مالی)
- شواهد مربوط به ارتباط با همسر.
- پرداخت هزینه.
ویزای درمانی آمریکا B-2
ویزای آمریکا برای افرادی که نیاز ضروری به درمان در ایالات متحده آمریکا و استفاده از تخصص و تجهیزات پزشکی این کشور را دارند به نام ویزای B-2 شناخته می شود. برای درخواست این ویزا باید ثابت کنید قادر به پرداخت کامل هزینه های درمان و مراقبت های پزشکی را دارید. جهت درخواست ویزای B-2 باید اثبات کنید:
- تنها به منظور درمان به آمریکا سفر می کنید
- برنامه ریزی برای درمان شما طی نامه پزشک مشخص شده است
- شرایط خانوادگی، اقامت و شغل شما در کشور مبدأ نشانگر قصد بازگشت به کشورتان پس از اتمام درمان است
- ماهیت بیماری شما طبق معاینات پزشکی و آزمایشات توسط بیمارستان آمریکا تأیید شده است
ویزای رسانه و روزنامه نگار آمریکا
ویزای آمریکا برای نمایندگان رسانه های خارجی از جمله کارمندان و اعضای مطبوعات، رادیو و تلویزیون به نام ویزای I معرفی شده است که به صورت موقت برای فعالیت های رسانه ای یا آموزشی به ایالات متحده آمریکا سفر می کنند. برای درخواست ویزا فرم Ds-160 را به صورت آنلاین تکمیل نمایید و یک قرارداد استخدامی با یک رسانه خارجی داشته باشید.
این نوع از ویزای آمریکا به آن دسته از متقاضیان غیر مهاجری اختصاص دارد که نماینده رسانهای خارجی هستند و قصد دارند تا برای بازهای کوتاهمدت و فعالیت در امور مربوط به حرفه خود به این کشور سفر کنند؛ اما لازم به ذکر است که این دسته از متقاضیان ملزم به داشتن دفترخانه در کشوری خارجی هستند.
ویزاهای دیگر آمریکا
ویزای A : برای مقامات دولتی و دیپماتیک
ویزای A1، G1، NATO1-6 : تمدید ویزا
ویزای A2، NATO1-6 : پرسنل نظامی کشورهای دیگر که در ایالات متحده آمریکا مستقر هستند
ویزای B-1 : ورزشکاران آماتور یا حرفه ای برای دریافت جایزه در مسابقه شرکت می کنند، بازدید کننده برای سرمایه گذاری، پرستار کودک یا مستخدم خانگی
ویزای B-2 : درمان، گردشگران و بازدید کنندگان
BCC : کارت عبور از مکزیک
ویزای C : ویزای ترانزیت از ایالات متحده آمریکا
ویزای D : خدمه هواپیما و کشتی
ویزای E1 : برای انجام معامله و قرارداد
ویزای E2 : سرمایه گذاری در یک قرارداد
ویزای E3 : متخصصین استرالیایی
ویزای G1، G2، NATO : کارکنان سازمان های بین المللی و ناتو
ویزای H1B1 : توافقنامه تجارت آزاد FTA و متخصصین سنگاپور
ویزا H1-C : پرستاران که به دلیل کمبود متخصص به مناطق خاص اعزام می شوند.
ویزای I : نمایندگان رسانه و روزنامه نگاران
ویزای J : برای تبادل فرهنگی
ویزای L : اعزام داخلی نیروی متخصص به شعب شرکت خارجی در آمریکا
ویزای P : کارآفرینان درزمینه های هنری و ورزشی
ویزای R : کارهای مذهبی
ویزای TN/TD : کارگران حرفه ای NAFTA از مکزیک و کانادا
ویزای T-1 : قربانیان قاچاق انسان
ویزای U-1 : قربانیان جنایات و جرایم
برای دریافت ویزای آمریکا چه مدارکی مورد نیاز است؟
مسافران برای ورود به ایالت متحده آمریکا نیاز به ویزا دارند. افراد برای درخواست ویزای آمریکا باید به نزدیکترین کنسولگری یا سفارت آمریکا به محل اقامت مراجعه نمایند. مدارک لازم برای ویزای آمریکا باید به زبان انگلیسی ترجمه رسمی شود. مدارک لازم برای اخذ ویزای آمریکا به شرح زیر است که برخی مدارک بسته به نوع ویزای شما مورد نیاز است:
- فرم درخواست آنلاین DS-160.
- گذرنامه معتبر که باید حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد.
- یک عکس از خود فرد.
- پرداخت مبلغ 160 دلار برای امور سفارت و پردازش ویزا.
- لیستی از رسانه اجتماعی که مورد استفاده شماست.
- حساب شما، شماره تلفن، ایمیل.
- اصل و ترجمه کارت پایان خدمت.
- ترجمه سند ملکی و یا اجاره نامه.
- پرینت ۶ ماه گذشته و تمکن مالی به زبان انگلیسی.
- سند ازدواج در صورت تاهل.
- سند طلاق در صورت مطلقه بودن.
- گواهی عدم سوپیشینه.
- سند ماشین.
گذشته از مدارک اصلی، موارد دیگری وجود دارد که شما باید ارسال کنید، مانند:
- ویزاهای قبلی ایالات متحده
اگر قبلاً با گذرنامه قدیمی تر به آمریکا سفر کرده اید، باید آن را در روز مصاحبه به سفارت یا کنسولگری ببرید. مقامات آمریكا باید متقاعد شوند كه ویزاهای قبلی اثبات کننده این باشد قبلاً وارد كشور شده اید.
- دعوتنامه
دعوتنامه ویزای آمریکا نامه ای است که توسط یک شهروند ایالات متحده یا مقیم قانونی مورد تأیید باشد و مشخص می کند که آنها مایل به پذیرش فرد که دارای روابط خانوادگی یا دوستی با او هستند.
- برنامه سفر
برنامه سفر برنامه ای است که نشان می دهد شما در حالی که در آمریکا هستید چه کاری می خواهید انجام دهید و شامل تاریخ برنامه ریزی ورود و خروج شما در آمریکا هم هست. همچنین، شما باید مدرکی برای اسکان ارائه دهید. این نشان می دهد که کجا قصد اقامت در ایالات متحده را دارید (هتل، خانه اجاره ای، خانه دوست یا اقوام و غیره).
مدارک شغلی:
- کارمند بخش دولتی (حکم کارگزینی، کارت پرسنلی، ۶ عدد فیش حقوقی)
- بخش خصوصی (گواهی شغلی، روزنامه رسمی، آخرین قبض پرداخت مالیات، لیست بیمه پرسنل و در صورت داشتن نمونه قرارداد با شرکت های دیگر)
- مشاغل آزاد (جواز کسب، آخرین قبض پرداخت مالیات، ارزش افزوده، اجاره نامه یا سند مالکیت محل فعالیت، لیست بیمه پرسنل ،کاتالوگ، کارت بازرگانی، تاییدیه جواز از اتحادیه)
- بازنشستگان (حکم بازنشستگی، کارت بازنشستگی، ۶ عدد فیش حقوقی)
- پزشکان (پروانه دائم، پروانه مطب و کارت نظام پزشکی)
- محصلین (گواهی اشتغال به تحصیل).
هزینه های ویزای آمریکا چقدره؟
هزینه ویزای آمریکا توسط وزارت امور خارجه ایالات متحده تعیین شده است. توجه داشته باشید بسیاری از قوانین و هزینه های مربوط به ویزای مهاجرتی آمریکا توسط اداره مهاجرت آمریکا (USCIS) تعیین می شود.
نوع و خدمات ویزا | هزینه ( دلار ) |
---|---|
درخواست ویزای غیر مهاجرتی | 160 |
درخواست ویزای مهاجرتی به جز ویزای E | 190 |
ویزای بازرگانی و سرمایه گذاری E | 205 |
ویزای Fiance_K و ویزای ازدواج | 265 |
درخواست ویزای L | 500 |
درخواست بررسی مجدد وضعیت اقامت فرم DS-117 | 180 |
مجوز حمل و نقل برای افرادی که اقامت دائم آمریکا را دارند | 575 |
درخواست لغو اقامت دوساله J Waiver فرم DS-3035 | 120 |
درخواست تجدید نظر ریجکتی ویزا فرم I-601 | 930 |
دریافت این ویزا چقدر طول می کشه؟
مدت زمان انتظار از زمان درخواست ویزا تا نتیجه به نوع ویزا بستگی دارد. در ویزاهای مهاجرتی، از زمانی که درخواست اولیه به وسیله فرم I-130 در ویزاهای خانوادگی یا فرم DS-5501 در ویزای لاتاری ارسال میشود، صدور ویزا از چند ماه تا 16 سال به طول می انجامد.
بیشترین زمان انتظار مربوط به کسانی است که برادر یا خواهر آنها شهروند آمریکا هستند و کمترین زمان انتظار مربوط به کسانی است که همسرشان شهروند آمریکا است. اما زمان پردازش پرونده برای ویزاهای غیر مهاجرتی بسیار سریعتر است. قبل از ریاست جمهوری ترامپ ظرف سه روز، ویزا صادر می شد اما در حال حاضر بین دو تا چهار ماه زمان میبرد که ویزای غیر مهاجرتی مثل توریستی یا دانشجویی صادر شود.
نحوه اقدام برای ویزای آمریکا به چه صورته؟
اولین قدم برای اخذ ویزای آمریکا مشخص کردن نوع ویزای درخواستی میباشد. مشخص کنید نوع سفرتان توریستی، تحصیلی، تجاری، ازدواج، کار و یا سرمایهگذاری است. هر کدام از این موارد نیاز به ویزای مخصوص دارد و بدیهی است که مدارک مخصوص به خود را نیز لازم دارد.
پس از اینکه مشخص شد نیازمند دریافت چه نوع ویزایی برای ورود به آمریکا هستید. به سراغ گام دوم میرویم. در این مرحله پر کردن فرمی به نام ” اپلیکیشن فرم ویزا” یا DS-160 میباشد. شما باید این فرم را بهصورت کاملا صحیح و خوانا پر کنید. شاید مشکل شما هم مانند بسیاری دیگر از افراد پر کردن این فرم به زبان انگلیسی باشد.
برای سهولت در انجام این کار میتوانید با یک سرچ ساده نسخه فارسی این فرم را دانلود کنید. در تکمیل فرم نهایت دقت را به خرج دهید. برای اطمینان بیشتر در این کار میتوانید از مشاوران در آژانسهای هواپیمایی مختلف کمک بگیرید. فرم را باید همراه با یک عکس ۵*۵ زمینه سفید آپلود کنید. پس از submit فرم، از تاییدیه فرم پرینت گرفته تا در روز مصاحبه ارائه دهید. در صورت عدم ارائه این تاییدیه سفارت شما را نمی پذیرد.
گام سوم مرحله ترجمه مدارک است. در مرحله اول مشخص کردید که میخواهید چه نوع ویزایی بگیرید در این مرحله مدارک مورد نیاز برای اخذ آن ویزا را تهیه و به انگلیسی ترجمه کنید. برای اخذ ویزاهای امریکا تنها مهر مترجم رسمی کافی است و نیازی به تایید دادگستری و وزارت امور خارجه نمیباشد مگر اینکه ویزای تحصیلی باشد و دانشگاه مورد نظر این تاییدات را نیاز داشته باشد.
در گام چهارم باید کنسولگری مورد نظر خود را برای مصاحبه حضوری انتخاب کنید. برای اینکار میتوانید کشورهای ارمنستان، امارات و ترکیه را انتخاب کنید. افسرهای این ۳کنسولگری به زبان فارسی مسلط هستند و با مدارک ایرانیان نیز آشنایی دارند. به همین دلایل شانس ویزا گرفتن در این ۳کشور برای ایرانیان بیشتر است. یکی دیگر از مزایای انتخاب این ۳کشور امکان پیکاپ ویزا است. از مزایا پیکاپ ویزای آمریکا این است که نیاز شما به چندین سفر برای اخذ ویزا را مرتفع میکند
گام پنجم مربوط به هزینههای اخذ وقت سفارت آمریکا است. قبل از وقت سفارت باید هزینههای مربوطه را پرداخت کنید. هزینه پرداختی نه قابل استرداد و نه قابل انتقال است اما تا ۱سال در سیستم واریزی سفارت مورد نظر اعتبار دارد. پس از واریز پول رسیدی به شما داده می شود که باید این رسید را در روز مصاحبه همراه با خود داشته باشید.
گام ششم گرفتن وقت سفارت است. در این مرحله باید برای تمام افراد خانواده وقت گرفته شود و تمام متقاضیان باید در مصاحبه حضوری شرکت داشته باشند.
در گام هفتم پس از اخذ وقت سفارت، زمان مصاحبه حضوری در کنسولگری انتخاب شده میرسد. فقط در صورت درخواست برای ویزای مهاجرت ۴۸ ساعت قبل از مصاحبه برای معاینه وقت پزشکی بگیرید و در غیراینصورت نیم ساعت قبل از مصاحبه در کنسولگری حضور داشته باشید. در طول مصاحبه صادق باشید و اطلاعات دروغ ندهید.
پس از بررسی شرایط و فرم به شما گفته خواهد شد که آیا با درخواست شما موافق شده است یا نه؟ در صورت دریافت برگه صورتی ویزای شما در همان لحظه قابل صدور است. در صورت دریافت برگه زرد پرونده شما نیاز به بررسی اداری دارد. در این صورت میتوانید شماره پرونده خود را در وبسایت کنسولگری وارد کرده و از آخرین وضعیت پرونده خود مطلع شوید و پس از اتمام این مرحله پاسپورت خود را جهت دریافت ویزا ارائه دهید.
چند تا از مزایا و معایب ویزای آمریکا رو ممکنه بگید؟
آمریکا کشوری ثروتمند و دارای تعدد فرهنگی می باشد. دانشگاههای آمریکا از رنکینگ جهانی بالایی برخوردار هستند. اقتصاد ثابت آمریکا و همچنین سیستم حقوقی شفاف، از مزایای زندگی در آمریکا می باشد. طبق آمار، نرخ بیکاری در آمریکا به پایین ترین سطح 50 سال اخیر خود، رسیده است و این نمایانگر این می باشد که، دولت آمریکا توانسته با بیکاری مقابله نمایدنرخ بیکاری در آمریکا در چند سال گذشته، کاهش بسیاری داشته است.
تولید ناخالصی نیز در این کشور، بسیار بالا می باشد، به طوری که تولید ناخالصی فقط یک ایالت آن مثل کالیفرنیا را، میتوان با کشوری مثل انگلیس مقایسه نمود و اگر این ایالت را به صورت کشوری مستقل در نظر بگبریم، در رتبه بندی جهانی در اقتصاد، مقام پنجم را کسب میکند.
از طرف دیگر زندگی در آمریکا علیرغم نکات مثبتی که دارد، دارای نکات منفی نیز میباشد. هزینه های زندگی در آمریکا بسیار بالا می باشد، البته کیفیت زندگی در آمریکا نیز بالاست. درست است که در آمریکا تعدد فرهنگی وجود دارد ولی هنوز هم در برخی از ایالت های آمریکا، نژادپرستی دیده میشود.
بیشتر این نژادپرستی ها در مورد رنگ پوست افراد میباشد، سیاه و سفید بودن دلیل تمایز افراد محسوب میشده است. در برخی از مناطق آمریکا نیز، اسپانیایی ها و آسیایی ها را از سفید پوستان جدا میکنند. از دیگر گزینه های نژادپرستی میتوان به نژادپرستی در مورد مذهب اشاره نمود. پس از حمله 11 سپتامبر، ترس شهروندان آمریکایی، از مسلمانان بسیار شد و از آن پس مسلمانان مورد حمله و توهین قرار گرفتند. هدف تبعیض نژادی، محدود کردن فرصت های موجود، برای مهاجران و فرزندان آن ها میباشد.
نتیجه گیری
آمریکا چهار کشور ایران، سودان، کره شمالی، سوریه را به عنوان حامیان تروریسم می داند و لذا شرایط اخذ ویزای آمریکا برای این چهار کشور بسیار سخت می باشد. علاوه بر این افسر مهاجرت نقش بسیار مهمی را در رابطه با اعطای ویزای آمریکا ایفا می کند و نظر وی بسیار تعیین کننده می باشد و کوچکترین نقص در مدارک و مستندات موجود می تواند باعث رد ویزای متقاضی گردد.
متقاضیان زیر ۱۳ سال و همچنین افراد بالای ۸۰ سال نیازی به مصاحبه ندارند. علاوه بر این موضوع اخذ ویزای آمریکا به عنوان شرط ورود به آمریکا نمی باشد و بایستی اجازه ورود فرد به آمریکا توسط محافظان مرزهای کشور آمریکا Customs and Border Protection و یا مقامات رسمی وزارت امنیت داخلی کشور آمریکا (Department of Homeland Security (DHS صادر گردد.
آمریکا کشوری است که به جهت امکانات صنعتی و تولیدی و منابع عظیم و وجود سازمان های مهم بین المللی مقصد بسیاری از مردم جهان است و از این جهت انواع مختلفی از ویزا را به هر حوزه مخصوص به خود اختصاص داده است. با توجه به تحولات اخیر در سطح تصمیم گیری های ریاست جمهوری و مقامات کاخ سفید درباره امور مهاجرتی در حال حاضر برای ایرانیان سختگیری روی دریافت ویزای آمریکا بیشتر شده است و از این جهت به علاقمندان برای سفر یا مهاجرت به آمریکا پیشنهاد می شود برای روش مهاجرت تحصیلی آمریکا در صورتی که دارای رزومه علمی و تمکن مناسبی هستید اقدام نمایید و برای سایر ویزاها از طرق دیگری برای مهاجرت اقدام نمایید. به ویژه می توان از راه هایی نزدیک مثل کانادا در این جهت استفاده کرد.
در پایان اگر نکته مهمی به نظرتون می رسه خوشحال میشم بدونم؟